Доступність посилання

ТОП новини

Кернес: наступника я собі не готую


Геннадій Кернес
Геннадій Кернес

Харківський міський голова Геннадій Кернес заперечує припущення про те, що він нібито готує собі наступника. Про це він заявив Радіо Свобода.

«Я вперше чую про якусь операцію «наступник». Я можу ще раз підтвердити, що буду балотуватися на чергових виборах, які відбудуться в жовтні», – наголосив Кернес.

Також він заперечив перемови щодо можливої участі у виборах міського голови з близькими політиками та бізнесменами.

«Шансів, наприклад, у Юрія Сапронова (бізнесмен, президент харківського гольф-клубу Superior Golf Club, заступник голови обладміністрації за часів Михайла Добкіна. – ред.) нуль цілих нуль десятих. У Добкіна є шанс, але знову ж таки – це треба, щоб я не пішов на вибори», – заявляє Генадій Кернес.

Він також стверджує, що кримінальне провадження щодо нього є фальсифікацією і відкрите для того, щоб «очорнити, звинувати та, відповідно, дискредитувати».

28 квітня Київський районний суд Полтави переніс засідання у справі Кернеса на 18 травня, бо підсудний не з’явився на засідання через лікування в Італії.

Харківського міського голову підозрюють у викраденні людини, катуванні, погрозі вбивством.

26 березня Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно Кернеса і двох його охоронців.

2 квітня колегія суддів кримінальної палати Вищого спеціалізованого суду України з розгляду кримінальних і цивільних справ ухвалила рішення передати цю справуз Дзержинського районного суду Харкова до Київського районного суду Полтави.

Клопотання про перенесення слухання в іншу область подали Генеральна прокуратура і потерпілі у справі Кернеса.

XS
SM
MD
LG