Доступність посилання

ТОП новини

Демонстранти у Вірменії далі вимагають скасувати подорожчання електроенергії


У столиці Вірменії зранку 29 червня далі триває протистояння поліції і значної частини демонстрантів проти подорожчання електроенергії.

Як повідомляв кореспондент Радіо Свобода увечері 28 червня, на заблокованому учасниками акції проспекті Баграмяна в центрі міста залишалися до 20 тисяч демонстрантів. Переночували просто неба від п’яти до семи тисяч людей.

Поліція, яка попереджала про силовий розгін акції, якщо вона не розійдеться до 23:00 за місцевим часом, до насильства не вдалася.

(Пряма трансляція Вірменської редакції Радіо Свобода)

У суботу, 27 червня, президент Вірменії Серж Сарґсян заявив, що з 1 серпня уряд із бюджету компенсуватиме вірменам різницю між старим і новим, на 16% вищим тарифом, доки незалежний аудитор не оприлюднить висновки щодо обґрунтованості зростання цін.

Учасники протесту вимагають, щоб подорожчання електроенергії було скасоване, а не компенсоване, бо ця компенсація, як вважають демонстранти, все одно платитиметься з кишень вірменських платників податків.

Вірменська електроенергетична компанія-монополіст «Електричні мережі Вірменії» належить власникові з Росії – компанії «Інтер РАО ЄЕС», підконтрольній російській державі.

XS
SM
MD
LG