Доступність посилання

ТОП новини

Кривий Ріг: Голова ТВК поскаржився до поліції на членів комісії


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

У Дзержинському районному відділенні поліції Кривого Рогу зареєстрована заява голови Криворізької міської виборчої комісії Павла Гівеля зі скаргою на дії членів комісії. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердили в міському відділі поліції Кривого Рогу.

За даними поліції, у своїй заяві голова міськвиборчкому, який є представником «Опозиційного блоку», скаржиться на членів виборчкому, які, за його словами, примушували його ставити печатку на документах.

Як поінформували в поліції, заява внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання здійсненню виборчого права).

Водночас у міській поліції поінформували, що в Єдиному реєстрі досудових розслідувань наразі немає заяви членів комісії зі скаргами на голову ТВК.

Водночас члени Криворізької виборчої комісії повідомили, що у вівторок ввечері ухвалили рішення подати прохання до поліції про порушення кримінального провадження щодо голови Павла Гівеля. Своє рішення вони аргументували відсутністю голови ТВК на декількох засіданнях, у тому числі на засіданні 8 грудня.

Члени комісії заявили, що вбачають у діях голови порушення статті 157 Кримінального кодексу (перешкоджання здійсненню виборчого права). За це рішення проголосували 11 членів комісії з 14 присутніх.

Упродовж трьох тижнів у Кривому Розі тривають протести проти визнання результатів виборів міського голови 15 листопада.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосували 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

XS
SM
MD
LG