Доступність посилання

ТОП новини

Іслямов прогнозує старт морської блокади Криму на початку 2016 року


Ленур Іслямов
Ленур Іслямов

Координатор акції з блокади Криму, віце-президент Всесвітнього конгресу кримських татар Ленур Іслямов прогнозує старт морської блокади Криму наприкінці 2015 – на початку 2016 року. Про це він сказав журналістам у Києві 15 грудня після зустрічі лідерів Меджлісу кримськотатарського народу з представниками дипломатичних місій.

«Деталі я не можу вам озвучити. Ми до неї (блокади – ред.) готуємося всіма силами і засобами, які у нас є. Найближча перспектива – це кінець року – початок наступного, тоді ви побачите в реальному вигляді, як вона відбуватиметься... Ми вас обов’язково проінформуємо, ви про це почуєте», – сказав він.

Іслямов додав, що є попередня згода лідерів Меджлісу на морську блокаду анексованого півострова. Він також зазначив, що ініціатори блокади прагнуть зробити окупацію Криму «максимально дискомфортною для окупантів».

«Ми б хотіли, щоб перебування окупанта на нашій землі рідній було для нього якомога дорожче і складніше, ми цим займаємося, наскільки можна – видавлювати і випалювати звідти окупантів, бо це наші вулиці, наші могили, це наша історія, їм там нічого робити, геть звідти, це наш дім», – додав Іслямов.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомляв, що група юристів вивчає правову можливість організації морської блокади Криму.

1 грудня координатор громадянської акції з блокади Криму Ленур Іслямов заявив, що після припинення поставок товарів, продуктів і електрики до Криму з материкової України буде «морська блокада» півострова, в тому числі, в районі Керченської переправи, яка зараз є основною транспортною артерією, що з'єднує Крим із Краснодарським краєм Російської Федерації.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму Росією 20 лютого 2014 року. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG