Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську в День Соборності вимагали перейменування міста на Січеслав


У Дніпропетровську в День соборності вимагали перейменування міста на Січеслав
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:52 0:00

У Дніпропетровську в День Соборності вимагали перейменування міста на Січеслав. Біля будівлі Дніпропетровської облдержадміністрації активісти Євромайдану оприлюднили звернення до керівників міста й області з вимогою підтримати перейменування Дніпропетровська на Січеслав як «місто-колиску козацької слави» й ігнорувати рішення міської ради щодо «зміни етимології» при незмінності назви.

У руках учасники акції тримали плакат з написом «Січеслав – це слава минувших поколінь і гордість майбутніх». Свої вимоги вони передали до будівлі ОДА.

«Шість січей були на території нашого краю. Потрібна добра назва, яка б відповідала історичній пам’яті. І ми сьогодні маємо відстояти цю історичну правду і сподіваємось, що Верховна Рада нас підтримає», – зазначив координатор акції Анатолій Сокоринський.

У День Соборності в Дніпропетровську відбулися й інші заходи. Урочистості розпочались покладанням квітів до пам’ятників Тарасові Шевченку і Героям АТО, в якому взяли участь представники влади, громадськості, духовенства.

На площі між облдержадміністрацією та облрадою влаштували флешмоб: молоді спортсмени і студенти розгорнули великий, 21-метровий Державний прапор України, в небо злетіли десятки жовтих і блакитних кульок.

Тим часом, на Набережній Дніпра відбулося зібрання з нагоди Дня Соборності, ініційоване міським осередком ВО «Свобода», у якому взяли участь члени громадських організацій, громадські активісти, волонтери. Учасники розгорнули велике 10-метрове полотнище синьо-жовтого прапора, підняли символічний штандарт.

За офіційними даними, у Дніпропетровську підлягає перейменуванню понад 300 вулиць, більшість районів міста й саме місто.

XS
SM
MD
LG