Доступність посилання

ТОП новини

«Опора» прогнозує «аномально високу кількість кандидатів» в мери Кривого Рогу


 (©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За позачерговими виборами міського голови в Кривому Розі стежитимуть спостерігачі від 12 громадських організацій, ЦВК завершила у вівторок процес надання дозволу громадським організаціям мати офіційних спостерігачів під час виборів 27 березня 2016 року. Про це у повідомили в громадянській мережі «Опора».

За даними «Опори», зокрема, ЦВК надала дозвіл Дніпропетровській обласній організації «Опори» мати своїх офіційних спостерігачів під час позачергових виборів мера Кривого Рогу.

Водночас в «Опорі» повідомили, що прогнозують «аномально високу кількість кандидатів на пост голови міста Кривого Рогу» на цих виборах.

«Вже на сьогодні відомо декілька ймовірних кандидатур. Окрім чинного міського голови Юрія Вілкула, також про свою участь заявили Семен Семенченко, Вікторія Шилова та Микола Колесник, який на своїй сторінці в Фейсбуку заявив, що політрада «Укропу» рекомендувала його кандидатуру, Едуард Комар, активіст з Кривого Рогу, повідомив спостерігачу «Опори» і на своїй сторінці в Фейсбуку. Тому вже сьогодні можна спрогнозувати велику кількість кандидатур, оскільки це найближчі і єдині на цей час вибори в Україні, і увага всіх центральних ЗМІ та організацій по спостереженню за виборами буде прикута саме до Кривого Рогу. Для прикладу – на проміжних виборах у Верховну Раду України в Чернігові по 205-му округу 26 липня в бюлетені був 91 кандидат, а довжина аркуша складала 1 метр. Ажіотаж на цих виборах 27 березня буде значно вищий», – заявили в «Опорі».

Офіційна реєстрація кандидатів на посаду мера Кривого Рогу розпочнеться 22 лютого і триватиме 10 днів.

За офіційними даними, на виборах 15 листопада 2015 року в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 49,25% виборців, а за його суперника, висуванця «Об'єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 48,83%. Різниця між кандидатами – лише 752 голоси. Після протестів, які тривали в місті кілька тижнів, Верховна Рада України призначила нові вибори мера на 27 березня 2016 року.

XS
SM
MD
LG