Доступність посилання

ТОП новини

Депутати змінили голову Рівненської облради


Депутати Рівненської обласної ради висловили недовіру її голові, представникові Радикальної партії України Володимиру Ковальчуку, який очолював цей представницький орган від листопада 2015 року.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, за відставку висловилися 42 із 46 депутатів, що взяли участь у голосуванні. Перед голосуванням 14 депутатів-«радикалів», у тому числі сам голова, залишили сесійну залу.

Присутній на сесії народний депутат від Радикальної партії Андрій Лозовий заявив про недотримання регламенту. Однак працівники апарату облради пояснили, що регламент дозволяє під час сесії вносити в порядок денний питання про відставку голови.

Перед початком сьогоднішньої сесії депутати від «Батьківщини» оприлюднили клопотання з 22 підписами, ініційоване фракцією «Конкретних справ», за відставку Володимира Ковальчука з посади голови.

Більшість із депутатів кажуть, що Ковальчука обрали «примусово», через домовленості між лідерами політичних партій. Найбільшу кількість депутатських місць у сесійній залі Рівненської обласної ради за підсумками виборів-2015 мають представники БПП «Солідарність» і ВО «Батьківщина».

Депутати відразу ж обрали нового голову. За кандидатуру представника БПП Олександра Корнійчука проголосували 44 з 46 присутніх у залі депутатів.

34-річний Олександр Корнійчук до сьогодні був керівником апарату облдержадміністрації. Раніше працював першим заступником міського голови Острога. Випускник Національного університету «Острозька академія».

XS
SM
MD
LG