Доступність посилання

ТОП новини

«Регіонали» заблокували трибуну парламенту, а БЮТівці – президію, щоб дати можливість провести засідання


Партія регіонів перекрила доступ до трибуни, а представники БЮТу – до президії парламенту. Таким чином «бютівці» намагаються дати можливість спікеру Арсенію Яценюку провести пленарне засідання.

Партія регіонів перекрила доступ до трибуни, а представники БЮТу – до президії парламенту. У такий спосіб БЮТівці намагаються дати можливість спікеру Арсенію Яценюку провести пленарне засідання.

Учора представникам фракцій не вдалося досягти компромісу щодо розблокування роботи парламенту.

Партія регіонів наполягає на ухваленні постанови щодо НАТО і відставці міністра внутрішніх справ через інцидент з мером Києва Чернівецьким.

Коаліція заявляє, що готова розглянути ці питання лише після звернення Президента із щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України, яке має відбутися сьогодні.

Коментуючи ситуацію, лідер Народного руху, представник фракції НУНС у парламенту Борис Тарасюк в інтерв’ю Радіо свобода зазначив: «Все буде залежати від того, наскільки непоступливою, неконструктивною буде залишатися діяльність фракцій опозиції – Партії регіонів та комуністів. Чи вистачить їм політичної відповідальності. Якщо ж Верховна Рада не працюватиме більше тридцяти днів, то це може бути підставою для розпуску парламенту. Вони повинні про це пам’ятати».

Наразі тривають консультації керівників фракцій та голови Верховної Ради.
XS
SM
MD
LG