Доступність посилання

ТОП новини

У Москві тривають переговори президентів України і Росії


Як очiкується, глави держав обговорять перспективи двостороннiх торговельно-економiчних відносин і розглянуть пiдсумки роботи структурних органiв мiждержавної комiсiї «Ющенко-Путін». Завтра Віктор Ющенко зустрінеться з представниками української громади в Москві. У складі офіційної делегації Секретар Ради національної безпеки і оборони України Раїса Богатирьова, Міністр закордонних справ Володимир Огризко, Перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов, Міністр освіти і науки Іван Вакарчук, Міністр оборони Юрій Єхануров.


Як очiкується, глави держав обговорять перспективи двостороннiх торговельно-економiчних відносин і розглянуть пiдсумки роботи структурних органiв мiждержавної комiсiї «Ющенко-Путін»..

«Потенціал комісії «Ющенко-Путін» набагато міцніший, ширший і глибший ніж формальні міждержавні інструменти, які в більшій частині своїй залежать іноді від виникаючих криз і жорстко пов’язані з кризами. Я впевнена, що через комісію «Ющенко-Путін», як модератора діалогу, нам вдасться і відкрити новий протокол і написати новий політичний протокол щодо розширення співпраці України і Росії», – зазначила напередодні Секретар Ради національної безпеку і оборони Раїса Богатирьова.

Перед відїздом до Москви Президент Віктор Ющенко провів зустріч з Головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком та Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко. Віктор Ющенко обговорив з ними коло питань, що стануть предметом переговорів під час його візиту до Російської Федерації. Він наголосив, що важливим питанням порядку денного українсько-російських переговорів стануть взаємовідносини у газовій сфері, повідомила пре-служба Президента.

«Це питання неодмінно постане в діалозі двох Президентів», – сказав Глава держави.

Глава Української держави сьогод у Москві зустрічатиметься з головними редакторами провідних російських ЗМІ.

А завтра Віктор Ющенко зустрінеться з представниками української громади в Москві, ознайомиться з діяльністю Культурного центру України в російській столиці та покладе квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку.

У складі офіційної делегації Секретар Ради національної безпеки і оборони України Раїса Богатирьова, Міністр закордонних справ Володимир Огризко, Перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов, Міністр освіти і науки Іван Вакарчук, Міністр оборони Юрій Єхануров.

Матеріали до теми:

• Президент України вирушає до Москви на засідання комісії «Ющенко-Путін» •&nbsp Церемонія непевності •&nbsp Раїса Богатирьова: Можливе відсторонення «РосУкрЕнерго» від поставок газу в Україну залежить від рішення засновників компанії •&nbsp У кожній газовій атаці Росії проти України без політики не обходиться. Водночас це посилює небезпеку газової залежності Європи. (Огляд світової преси)

•&nbsp «Нафтогаз України» і російський «Ґазпром» перенесли переговори щодо поставок газу •&nbsp Газ Україні відключати не будуть •&nbsp В України немає боргів перед Росією за отриманий газ, – заявив в ефірі Радіо Свобода колишній міністра палива і енергетики України, народний депутат з фракції Партії регіонів Юрій Бойко •&nbsp «Нафтогаз України» вважає безпідставними обвинувачення російського «Ґазпрому» у несанкціонованому відборі газу

•&nbsp Олександр Турчинов: «Нафтогаз України» готовий погасити заборгованiсть, що накопичилася при колишньому урядi, в обмiн на прямий контракт із «Ґазпромом»

• Звідки газ? І звідки борг? • Експерт Андерс Ослунд: За суперечкою навколо газу стоїть питання «РосУкрЕнерго» • Україна може залишитися без газу? • Борг, про який заявляє «Ґазпром», пов’язаний з тим, що з 1 січня «Нафтогаз» не уклав договори із компанією посередницею «УкрГазЕнерго»
XS
SM
MD
LG