Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко: Всi парламентськi сили мають пiдтримати пропозицiї спiкера щодо розблокування роботи парламенту


У понеділок на зустрічі з Арсенієм Яценюком Президент заявив, що розв’язання парламентської кризи треба знаходити в стiнах Верховної Ради. Напередодні спікер запропонував парламентським силам підписати політичну угоду для того, щоб розблокувати роботу парламенту. Проте представникам парламентських фракцій не вдалося домовитись. Через відсутність такого компромісу Арсеній Яценюк у понеділок відмовився проводити засідання погоджувальної ради.Спікер заявив, що 13 лютого почався вiдлiк 30-денного термiну для розпуску парламенту.


У понеділок на зустрічі з Арсенієм Яценюком Президент заявив, що розв’язання парламентської кризи треба знаходити в стiнах Верховної Ради.

Напередодні спікер запропонував парламентським силам підписати політичну угоду для того, щоб розблокувати роботу парламенту.

Проте представникам парламентських фракцій не вдалося домовитись.

Арсеній Яценюк заявив, що 13 лютого почався вiдлiк 30-денного термiну для розпуску парламенту.

За словами Голови Верховної Ради, керiвники фракцiй мають самi мiж собою домовитися про компроміс.

Через відсутність такого компромісу Арсеній Яценюк відмовився проводити у понеділок засідання погоджувальної ради.

Він вважає причиною блокування парламенту не проблему НАТО, а боротьбу за владу.

Тим часом представники Партії регіонів заявляють про намір блокувати роботу парламенту й у вівторок.

За словами заступника голови фракції «регіоналів» Олександра Єфремова, його політична сила вирішила блокувати Верховну Раду доти, доки не вирішать питання про постанову щодо НАТО.

Тоді як депутати фракцій коаліції – НУНСу і БЮТу – планують прийти у вівторок до парламенту для «конструктивної роботи».

Раніше Арсеній Яценюк вже заявив, що не має наміру відкривати засідання при заблокованій трибуні.

«Регіонали» разом з комуністами вже місяць блокують трибуну та президію Верховної Ради з вимогою ухвалити постанову щодо відносин України з Північноатлантичним альянсом.

За Конституцією, Президент має право розпустити парламент, якщо той не зміг розпочати роботу протягом 30 днів.

Матеріали до теми:

• Черговий день простою Верховної Ради... • Бути чи не бути угоді про розблокування парламенту? • Коаліція могла б підписати політичну угоду про розблокування роботи парламенту, опозиція ж не вважає, що це вирішить проблему
XS
SM
MD
LG