Доступність посилання

ТОП новини

Стадіон у Дніпропетровську, де мають відбутися матчі «Євро-2012», готовий на 90%


Його мають здати в експлуатацію наприкінці травня. Це буде перший спортивний об’єкт до «Євро-2012», який Україна презентує громадськості.

Його мають здати в експлуатацію наприкінці травня. Це буде перший спортивний об’єкт до «Євро-2012», який Україна презентує громадськості.

Термін введення в експлуатацію стадіону «Дніпро» вже тричі переносили. Об’єкт планували відкрити ще у вересні минулого року. Будівельники кажуть: майже два роки Міноборони не погоджувалось віддати належну йому ділянку землі біля стадіону, де мають будувати парковки для вболівальників.

Тепер термін відкриття стадіону остаточний, запевняє головний менеджер німецької компанії-підрядника Клаус Пітер Вурбс: «Кінець травня. Але є проблеми, які ми не можемо вирішити. Вони пов’язані зі стоянками тощо. Але зараз це також вирішується. Я думаю, в кінці травня».

А за словами головного архітектора проекту Юрія Серьогіна, наразі основні роботи на стадіоні завершені, залишились деталі: «Футбольне поле, газон, благоустрій та інженерні роботи всередині будівлі. Я думаю, вони зроблять це».

Стадіон «Дніпро» на понад 30 тисяч глядачів має стати найкращою українською базою для проведення змагань міжнародного рівня. Замовником є футбольний клуб «Дніпро». Кошторис оцінюють в сотні мільйонів євро.

У Дніпропетровську мають відбутися три матчі фіналу Євро-2012, на які мають приїхати 100 тисяч осіб.
XS
SM
MD
LG