Доступність посилання

ТОП новини

Президент Росії закликає Київ створити для російських інвесторів умови, які мають українські інвестори


Про це Володимир Путін сказав у середу на зустрічі з Юлією Тимошенко в Ново-Огарьово під Москвою. «Для нас найголовніше, щоб російські інвестори були у становищі не гіршому, ніж інші, у тому числі й українські», – заявив Путін. Він, зокрема, вказав на позитивну динаміку взаємної торгівлі між Україною й Росією в 2007 році. Юлія Тимошенко, у свою чергу, поінформувала про свою зустріч із російським прем''єром Віктором Зубковим. Зокрема, за її словами, вони детально обговорили програму дій між Україною й Росією, затверджену президентами.


Про це Володимир Путін сказав у середу на зустрічі з Юлією Тимошенко в Ново-Огарьово під Москвою.

«Для нас найголовніше, щоб російські інвестори були у становищі не гіршому, ніж інші, у тому числі й українські», – сказав Путін.

Він назвав взаємне інвестування одним з пріоритетних напрямків співробітництва між Україною й Росією.

Путін зазначив, що під час недавньої зустрічі з Президентом Віктором Ющенком вони констатували, що немає нерозв''язаних проблем або глибинних протиріч у питаннях двостороннього співробітництва.

Путін вказав на позитивну динаміку взаємної торгівлі між Україною й Росією в 2007 році, а також звернув увагу на більший ступінь кооперації між Україною й Росією в різних галузях.

Юлія Тимошенко, у свою чергу, поінформувала про свою зустріч із російським прем''єром Віктором Зубковим.

Зокрема, за її словами, вони детально обговорили програму дій між Україною й Росією, затверджену президентами.

Тимошенко також зазначила, що той рівень діалогу, що був продемонстрований у перебігу переговорів в середу, дає змогу сподіватися на успішне співробітництво двох урядів.

Вона підтвердила, що український уряд хоче повністю використати можливості кооперації між Україною й Росією.

На запитання Володимира Путіна, чи вважає вона успішними її переговори із Зубковим, Юлія Тимошенко відповіла ствердно.

********
Юлія Тимошенко і Віктор Зубков під час сьогоднішніх переговорів у Москві
На зустрічі Юлії Тимошенко і Віктора Зубкова було порушено і питання газу.

Як заявив Прем’єр-міністр Росії журналістам, голови урядів мають намір неухильно дотримуватись газових домовленостей президентів двох країн.

Юлія Тимошенко відвідує Росію із дводенним візитом.

Раніше Президент Віктор Ющенко закликав Тимошенко не політизувати газове питання під час поїздки до Росії.

У Секретаріаті Президента України критикують бажання уряду вести газові переговори «з чистого аркуша».

Під час переговорів минулого тижня український і російський президенти домовилися врегулювати питання газової заборгованості.

А у вівторок перший віце-прем’єр Олександр Турчинов заявив, що Прем’єру Юлії Тимошенко доведеться починати переговори щодо газу з самого початку.

******** У середу Прем’єр-міністри України і Росії домовилися провести засідання міжурядового комітету з економічної співпраці у квітні.

Сторони заявили про позитивну динаміку торгово-економічного співпраці між країнами, зазначивши, що минулого року товарообіг перевищив 30 мільярдів доларів.

Матеріали до теми:

• Юлія Тимошенко сподівається на принципово нову якість україно-російських відносин • Візит Юлії Тимошенко до Росії зміцнить її політичні позиції, вважають експерти
XS
SM
MD
LG