Доступність посилання

ТОП новини

Як опозиція планує парламент розблоковувати


Тетяна Ярмощук Київ, 21 лютого 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Збори депутатів замість пленарних засідань. З такою ініціативою виступив Блок Володимира Литвина. Натомість Партія регіонів має своє бачення щодо розблокування роботи Верховної Ради. З цієї нагоди регіонали запросили сьогодні на засідання своєї фракції спікера Арсенія Яценюка.


Якщо парламент не запрацює, потрібно провести збори народних депутатів. Таку ініціативу висунув лідер блоку свого імені Володимир Литвин. На його переконання, саме всі парламентарі, а не тільки лідери фракцій мають обговорити шляхи зняття парламентської блокади.

Тим часом план розблокування Верховної Ради з’явився і у тих, хто її фізично блокує, а саме, у регіоналів. З цієї нагоди вони запросили на сьогоднішнє засідання своєї фракції Арсенія Яценюка, щоб поділитися зі спікером своїми планами. Михайло Чечетов: «Ми пропонуємо у понеділок провести круглий стіл за участю усіх політичних сил, і під час цього кругло столу ми переконливо рекомендуємо розглянути перелік першочергових питань. Але насамперед це питання НАТО. Ми ініціюємо порядок денний: відразу після того, як буде ухвалена постанова щодо натівської проблематики, розглянути питання щодо скасування депутатської недоторканності, пільг. Якщо ж ми не знайдемо порозуміння на круглому столі у понеділок, то це буде постійно діючий круглий стіл».

Сигнал – добре, розблокування ж краще...

Представники ж коаліції називають пропозицію регіоналів гарним сигналом. І висловлюють переконання, що якщо не цього тижня, то наступного робота Верховної Ради відновиться. Представник Блоку Юлії Тимошенко Анатолій Семинога: «Головна сьогоднішня задача – це розблокувати роботу ВР та перейти до вирішення питань, яких сьогодні чекає наша держава. І я переконаний, якщо не цього тижня, то обов’язково наступного ВР запрацює, і будуть зняті всі ті питання, які сьогодні виставляють опозиції. Бо закінчитися протистояння може тільки достроковими виборами, а вони сьогодні нікому не потрібні. Сьогодні усі політичні сили, а особливо опозиція, розуміють, що це протистояння нічим не виправдане».

Опозиція блокує парламент з 18 січня, вимагаючи ухвалення постанови про обов’язковість проведення референдуму перед приєднанням України до Плану дій щодо членства у НАТО.
XS
SM
MD
LG