Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» запропонує «Газпрому» проекти довгострокових договорів щодо газових поставок


Про це заявила сьогодні Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

Про це заявила сьогодні Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко: «Ми проговорили стратегічні угоди, які мусять народитися між «Нафтогазом» та «Газпромом», або його дочірніми підприємствами на тривалу перспективу до 25-30 років без створення будь-яких додаткових посередників. Достатньо Україні та Росії будь-яких штучних посередників. Україна мусить отримувати стабільні контракти, а не так, як зараз ми отримали спадщину, коли контракти підписують чи не підписують ці корумповані посередники раз на місяць».

Юлія Тимошенко заявила, що під час її візиту до Москви сторони домовилися до квітня усунути з газових схем компанію «УкрГазЕнерго».

Прем’єрка заявила також, про згоду Президента Путіна усунути у майбутньому всіх посередників з українсько-російського ринку.

Сьогодні ж речник «Газпрому» Сергій Купріянов заявив, що «Нафтогаз» може отримувати газ за прямими контрактами тільки в 1 кварталі 2008 року. Далі – працюватимуть два спільні підприємства.

За домовленостями, досягнутими на початку 2006 року, газ до України постачається через двох посередників: компанії «РосУкрЕнерго» та «УкрГазЕнерго».
XS
SM
MD
LG