Доступність посилання

ТОП новини

Зона вільної торгівлі між Україною та ЄС поліпшить умови для здійснення інвестицій із країн ЄС в Україну – єврокомісар


Так відбудеться через створення зрозуміліших, прозоріших і передбачуваніших правил, вважає комісар Європейської Комісії у справах торгівлі Пітер Мандельсон.

Так відбудеться через створення зрозуміліших, прозоріших і передбачуваніших правил, вважає комісар Європейської Комісії у справах торгівлі Пітер Мандельсон.

Завдяки заохоченню нової торгівлі ця зона сприятиме створенню нових зв’язків між підприємствами ЄС і України, сказав єврокомісар в інтерв’ю тижневикові «Дзеркало тижня».

Створення зони вільної торгівлі є і економічним, і політичним кроком, зауважив Мандельсон.

Цей крок іще більше наблизить Україну до спільного ринку ЄС, який уже нині є її найбільшим ринком експорту та найбільшим джерелом іноземних інвестицій, додав єврокомісар. Він означатиме поліпшення умов для українських підприємців, які прагнуть здійснювати експорт до ЄС, а також здешевлення продукції ЄС для українських споживачів і підприємств, які планують імпортувати проміжні товари.

Україна має великий потенціал як експортер аграрної продукції та промислових товарів, а ЄС стане для України найбільшим ринком для обох категорій, сказав Мандельсон.

Зона вільної торгівлі між Україною та ЄС є частиною ширшої політики ЄС щодо створення стабільного та успішного простору європейського сусідства через тісніші економічні зв’язки, зазначив він.

Але переговори про створення зони вільної торгівлі є «завжди складними, детальними і часто чутливими», застеріг Мандельсон. У політичному плані це може бути викликом, додав він.

«Але я думаю, що і ЄС, і Україна хочуть досягти амбітних результатів, і вони цього домагатимуться», – заявив Пітер Мандельсон.
XS
SM
MD
LG