Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії заявляє про «черговий акт вандалізму на Західній Україні»


Як повідомив перший секретар Львівського обкому Компартії України Олександр Калинюк, коли комуністи в суботу покладали на честь Дня захисника Вітчизни квіти на Пагорбі слави у Львові, вони побачили, що зірвані бронзові гірлянди на Алеї героїв, де поховані воїни Червоної армії.

Як мовиться в коментарі російського зовнішньополітичного відомства, в суботу працівники Генконсульства Росії у Львові, які разом із «представниками ветеранських організацій і громадськості» прибули на церемонію покладення вінків до могил радянських воїнів на Пагорбі слави, були «вражені наслідками скоєного напередодні варварського акту» щодо цих могил.

Москва заявляє про своє обурення і стверджує дослівно таке: «Не вперше, діючи, як і їхні ідейні натхненники, під покривалом ночі, нинішні послідовники шухевичів і бандер воюють із могилами героїв-переможців, які віддали життя за звільнення України».

Росія сподівається, що українська влада зробить усе, щоб покарати винних і припинити «ганебну практику вандалізму».

«Ми маємо право розраховувати на повагу до нашої спільної пам’яті», – мовиться в заяві.

Реакції української сторони на цю заяву на цей час іще немає.

Як повідомив перший секретар Львівського обкому Компартії України Олександр Калинюк, коли комуністи в суботу покладали на честь Дня захисника Вітчизни квіти на Пагорбі слави у Львові, вони побачили, що зірвані бронзові гірлянди на Алеї героїв, де поховані воїни Червоної армії, інформує агентство «Інтерфакс-Україна».

Пошкодження радянських військових меморіалів чи пам’ятників у Західній Україні стаються час від часу – найчастіше якраз до прибуття до цих об’єктів російських дипломатів чи телевізійників.

День захисника Вітчизни 23 лютого досі святкується в Україні за зразком сусідньої Росії, де з цим днем пов’язують початки створення збройних сил цієї держави.
XS
SM
MD
LG