Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні в Києві завершується міжнародний Форум «Європа – Україна»


У ньому, як планують, має взяти учать Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко. Учора, виступаючи на форумі, Президент Віктор Ющенко заявив, що Україна хоче отримати статус «асоційованого члена» Євросоюзу. У Євросоюзі не існує жодного «асоційованого членства».

У ньому, як планують, має взяти учать Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко.

Учора, виступаючи на форумі, Президент Віктор Ющенко заявив, що Україна хоче отримати статус «асоційованого члена» Євросоюзу.

Для цього, на його думку, необхідна реалізація принципів малого прикордонного руху, переговори про створення зони вільної торгівлі Україна – ЄС, ухвалення нової посиленої угоди між Україною та Євросоюзом.

За його словами, у новій поглибленій угоді з ЄС Україна хотіла б бачити дві базові речі – політичну асоціацію і економічну інтеграцію.

Президент сподівається, що цей статус Україна отримає вже на вересневому саміті Україна – ЄС.

У Євросоюзі не існує жодного «асоційованого членства». ЄС укладає з іншими навколишніми державами угоди про асоціацію, які самі по собі не пов’язані з можливим майбутнім членством у ЄС, хоча й можуть готувати до нього.

Такі угоди Євросоюз має і з перспективними претендентами на вступ (балканські держави), і з країнами, які ніколи не збирається приймати до свого складу (держави Північної Африки й Близького Сходу).
XS
SM
MD
LG