Доступність посилання

ТОП новини

Погане транспортне сполучення гальмує потік балтійських туристів в українські регіони


Людмила Пилип Рига, 29 лютого 2008 ( RadioSvoboda.Ua) – Туристи з Балтії залюбки відпочивають у Криму, хоча і є нарікання на незначний вибір туристичних маршрутів та відсутність іншомовних екскурсоводів. Київ відвідують в основному з бізнес-турами. Ознайомленню з туристичними особливостями інших регіонів України заважає слабкий розвиток транспортного сполучення з країнами Балтії. В свою чергу балтійські туристичні компанії чекають на українських туристів і готові їм запропонувати різноманітний відпочинок.

Міжнародна туристична виставка «Балттур 2008», яка нещодавно відбулась у Ризі, засвідчила, що в країнах Балтії, як і раніше, цікавляться туристичними можливостями України. З огляду на це українські туроператори та готельєри презентували балтійцям програми відпочинку в Україні.

Балтійські туристи традиційно залишаються прихильниками Криму. Потік охочих відпочити на теплому, на відміну від Балтійського, узбережжі Чорного моря з кожним роком зростає. Особливо після відкриття балтійською стороною чартерного авіасполучення з Кримом.

«Інтерес є. Різноманітний. Хтось із ностальгією згадує Крим. Говорить: там були мої мама, бабуся, дідусь. Молодь також цікавиться. Але у нас є окремі проблеми стосовно володіння приймаючою стороною англійською мовою. Ну що ж, будемо працювати, щоб залучати молодь», – поділилась планами з Радіо Свобода представник міністерства курортів та туризму Криму Наталія Амонт’єва.

Столицю України балтійці частіш за все відвідують з бізнес-турами. Керівник відділу корпоративних клієнтів компанії «Baltic Travel Group» Анастасія Познякова зауваживла: «Із кожним роком усе більше проявляється така тенденція, що багато людей з Балтії їде в Київ у справах. Правда, поки лише в Київ».

«Так неможливо працювати з європейцями»

Натомість керівник балтійської туристичної компанії «UTL – travel» Роман Симаков нарікає на те, що інтерес туристів із Балтії українські туроператори не завжди підтримують.

«На жаль є проблеми в тому, що внутрішній український ринок насичує Крим, особливо в сезон. У Латвії, Литві, Естонії невеличкі ринки, тому окремі готелі не бачать перспективи у роботі з ними. Також більшість кримських і українських туристичних фірм не створюють повний тур. Кримчани зокрема пропонують лише розміщення. Також я не знаю жодного з українських туристичних операторів, який би з Києва «підняв» чартер. Це ж велике, гарне місце. Ніхто не зв’язується з транспортом взагалі. Так неможливо працювати з європейцями», – зазначив Роман Симаков.

Не так часто можна побачити балтійців у Карпатах або в східних регіонах України, з якими у країн Балтії практично відсутнє авіа- та залізничне сполучення. Подорож автобусом вибирає лише незначна кількість туристів.

«Туризм починається з того, що людина планує, як з пункту «А» доїхати до пункту «Б». І чим цей шлях легший, коротший та зручніший, від цього і залежить її вибір. Тому така недоступність безумовно стримує, але є у нас любителі, яких ніщо не зупиняє. Такі повсюди існують», – пояснила брак туристів із Естонії у західних регіонах України представник туристичного департаменту Таллінну Ірина Свідлов.

У країнах Балтії завжди раді туристам з України і поряд з традиційними турами пропонують нові напрямки, зокрема спа-туризм та еко-туризм.
XS
SM
MD
LG