Доступність посилання

ТОП новини

У Чернівцях створена організація самотніх матерів


Оксана Зима Чернівці, 29 лютого 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Коли жінка одна виховує дитину, їй у першу чергу не вистачає моральної підтримки, вважають чернівчанки. Саме вони, самотні матері, які зуміли стати на ноги і бути успішними, вирішили створити таку підтримку «товаришкам по нещастю». Віднедавна в Чернівцях діє громадська організація для самотніх матерів та дітей «Любисток».

Новостворена громадська організація «Любисток» надаватиме юридичну, психологічну та реабілітаційну допомогу жінкам, які залишились одиначками.

Голова організації Людмила Томчук зазначає, що жінки в організації особисто пережили колись те, що тепер переживають молоді самотні мами.

«Ми хочемо проводити реабілітаційну підготовку ..., ми вижили. Ми сильні, успішні жінки», – наголошує пані Томчук.

Кожен член правління організації буде займатися конкретною допомогою – хто правовою, хто матеріальною. Юлія Гончар, яка виховує сина, розповідає, що перше питання, з яким особисто їй довелося стикнутися, – питання житла. Тому в організації вона допомагатиме вирішувати самотнім матерям саме житлові проблеми.

У планах Юлія Гончар як співорганізатора – створення «Школи дитини», яку мають майже всі великі міста України, а також фотостудії для дітей. Адже в організації вже зараз очікуюється майже 200 членів – це самотні матері, які знають фотосправу і будуть цим займатися.

Організація має статут та вже обраний керівний склад. ЇЇ назва «Любисток», за словами засновників, символізує любов матері до дитини.
XS
SM
MD
LG