Доступність посилання

ТОП новини

Чи припинить сьогоднішній день шеститижневе блокування роботи парламенту?


Тетяна Ярмощук Київ, 4 березня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Черговий похід під купол чи початок парламентської роботи? Від чого, зрештою, залежить прорив, на який очікують саме сьогодні?


Що б там не було, і чого б не говорила опозиція, парламент почне працювати уже сьогодні. Про це заявляв напередодні лідер «Нашої України – Народної самооборони» В’ячеслав Кириленко.

«Ми можемо заявити, що незалежно від позиції Партії регіонів і комуністів, завтра о 10 ранку всі наші депутати будуть на своїх депутатських місцях. Парламентський тиждень завтра розпочинає свою роботу. Є затверджений календарний план», – зазначив учора В’ячеслав Кириленко.

Опозиція хоче говорити і про газ

Коаліціянти заявили, що готові підписати «Протокол порозуміння». Натомість опозиціонери висунули нові вимоги. Окрім першочергового розгляду постанови про НАТО регіонали хочуть, щоб у порядку денному стояла і газова тема.

«Одне з перших питань, які треба розглядати, це питання обмеження газових поставок газу в Україну. Які заходи буде вживати влада», – наголосив лідер «регіоналів» Віктор Янукович.

На думку ж представників Блоку Юлії Тимошенко, про газ на Верховній Раді сьогодні навряд чи йтиметься.

Анатолій Семинога: «Не думаю, що буде розглядатися питання з приводу якихось газових питань, тому що сьогодні це питання лежить у площині роботи Кабінету Міністрів, саме в робочій площині, площині домовленостей нашого суб’єкта енергетичного ринку і російського».

Все залежатиме від волі коаліції?

Успішність сьогоднішнього парламентського дня залежатиме від того, чи вистачить у коаліції волі прийти у сесійну залу першою, вважає політичний експерт Олександр Палій.

«...Якщо коаліція і справді хоче досягти результатів, їй потрібно діяти наступально, розуміючи, що Партія регіонів не готова до перевиборів, і тому 227 голосів, плюс 20 голосів Блоку Литвина, – цієї цифри може бути достатньо для відновлення працездатності парламенту», – зазначає Олександр Палій.

Учора погоджувальна рада так і не відбулася, тож питання сьогоднішнього порядку денного парламентарі мають визначити сьогодні вранці.

Матеріали до теми:

• Демократична коаліція у Верховній Раді підтвердила свою готовність підписати «Протокол порозуміння», тоді як опозиція висуває нові вимоги • Угода чи подальше блокування Верховної Ради? • Арсеній Яценюк: Робоча група узгодила текст політичної угоди про розблокування роботи парламенту
XS
SM
MD
LG