Доступність посилання

ТОП новини

Чи припинить сьогоднішній день шеститижневе блокування роботи парламенту?


Тетяна Ярмощук Черговий похід під купол чи початок парламентської роботи? Від чого, зрештою, залежить прорив, на який очікують саме сьогодні? Що б там не було, і чого б не говорила опозиція, парламент почне працювати уже сьогодні. На цьому наголосив учора лідер «Нашої України – Народної самооборони» В’ячеслав Кириленко. Коаліціянти заявили, що готові підписати «Протокол порозуміння». Натомість опозиціонери висунули нові вимоги. Окрім першочергового розгляду постанови про НАТО регіонали хочуть, щоб у порядку денному стояла і газова тема.


Київ, 4 березня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Черговий похід під купол чи початок парламентської роботи? Від чого, зрештою, залежить прорив, на який очікують саме сьогодні?

Що б там не було, і чого б не говорила опозиція, парламент почне працювати уже сьогодні. Про це заявляв напередодні лідер «Нашої України – Народної самооборони» В’ячеслав Кириленко.

«Ми можемо заявити, що незалежно від позиції Партії регіонів і комуністів, завтра о 10 ранку всі наші депутати будуть на своїх депутатських місцях. Парламентський тиждень завтра розпочинає свою роботу. Є затверджений календарний план», – зазначив учора В’ячеслав Кириленко.

Опозиція хоче говорити і про газ

Коаліціянти заявили, що готові підписати «Протокол порозуміння». Натомість опозиціонери висунули нові вимоги. Окрім першочергового розгляду постанови про НАТО регіонали хочуть, щоб у порядку денному стояла і газова тема.

«Одне з перших питань, які треба розглядати, це питання обмеження газових поставок газу в Україну. Які заходи буде вживати влада», – наголосив лідер «регіоналів» Віктор Янукович.

На думку ж представників Блоку Юлії Тимошенко, про газ на Верховній Раді сьогодні навряд чи йтиметься.

Анатолій Семинога: «Не думаю, що буде розглядатися питання з приводу якихось газових питань, тому що сьогодні це питання лежить у площині роботи Кабінету Міністрів, саме в робочій площині, площині домовленостей нашого суб’єкта енергетичного ринку і російського».

Все залежатиме від волі коаліції?

Успішність сьогоднішнього парламентського дня залежатиме від того, чи вистачить у коаліції волі прийти у сесійну залу першою, вважає політичний експерт Олександр Палій.

«...Якщо коаліція і справді хоче досягти результатів, їй потрібно діяти наступально, розуміючи, що Партія регіонів не готова до перевиборів, і тому 227 голосів, плюс 20 голосів Блоку Литвина, – цієї цифри може бути достатньо для відновлення працездатності парламенту», – зазначає Олександр Палій.

Учора погоджувальна рада так і не відбулася, тож питання сьогоднішнього порядку денного парламентарі мають визначити сьогодні.

Матеріали до теми:

• Демократична коаліція у Верховній Раді підтвердила свою готовність підписати «Протокол порозуміння», тоді як опозиція висуває нові вимоги • Угода чи подальше блокування Верховної Ради? • Арсеній Яценюк: Робоча група узгодила текст політичної угоди про розблокування роботи парламенту
XS
SM
MD
LG