Доступність посилання

ТОП новини

Білорусь «рекомендує» послові США залишити країну для консультацій і відкликала свого посла у США з тією ж метою


До цих кроків вдались після того, як американська влада пригрозила запровадити нові санкції проти державного білоруського концерну «Белнафтахім», мовиться у заяві Міністерства закордонних справ Білорусі. У грудні Президент Білорусі Олександр Лукашенко вже прилюдно обіцяв «викинути геть» посла США, якщо Вашингтон запровадить нові обмеження.

До цих кроків вдались після того, як американська влада пригрозила запровадити нові санкції проти державного білоруського концерну «Белнафтахім», мовиться у заяві Міністерства закордонних справ Білорусі в п’ятницю.

У Вашингтоні в відповідь заявили, що такий «невиправданий» крок лише призведе до подальшої ізоляції білоруської влади.

Речник Держдепартаменту оголосив, що посол Карен Стюарт перебуває в Мінську і залишатиметься там, поки американська влада розглядає ситуацію.

У грудні Президент Білорусі Олександр Лукашенко вже прилюдно обіцяв «викинути геть» посла США, якщо Вашингтон запровадить нові обмеження.

Раніше офіційний Вашингтон, який називає владу Білорусі «останньою диктатурою в Європі», уже обмежив пересування Лукашенка і його чільних посадовців і застосував проти них фінансові санкції за порушення ними прав людини.

Схожі санкції має проти Білорусі і Євросоюз.

Матеріали до теми:

• Євросоюз сподівається на поліпшення відносин із Білоруссю

• Президент Білорусі погрожує видворити посла США, якщо Вашингтон запровадить істотні санкції проти Мінська
XS
SM
MD
LG