Доступність посилання

ТОП новини

Вирок звинуваченим у виконанні вбивства Георгія Гонгадзе мають оголосити 15 березня


Адвокат вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко заявила, що розслідування справи про замовників убивства, на її думку, фактично заблоковано, і в тій справі в найближчий рік не варто очікувати на якісь результати. А мати журналіста Леся Гонгадзе заявила, що не має наміру оскаржувати майбутнє рішення суду, бо підсудні в нинішній справі є лише виконавцями вбивства.

Так вважають адвокати підсудних.

Судді Апеляційного суду Києва перейшли до дорадчої кімнати, щоб ухвалити рішення.

Адвокат вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко повідомила, що підсудні, виступаючи з останнім словом на суді, просили вибачення у матері журналіста.

«В останньому слові всі підсудні каялися, звичайно. Думаю, що їхнє каяття було щирим. Протасов просив суд взяти до уваги його вік та стан здоров’я. Стриманий був у формулюваннях, але щиро каявся Олександр Попович. Валерій Костенко щиро каявся і сказав: „Краще б я в ту ніч залишився в лісі“», – розповіла адвокат.

Водночас вона заявила, що розслідування справи про замовників убивства, на її думку, фактично заблоковано, і в тій справі в найближчий рік не варто очікувати на якісь результати.

А мати журналіста Леся Гонгадзе заявила, що не має наміру оскаржувати майбутнє рішення суду, бо підсудні в нинішній справі є лише виконавцями вбивства.

Розглядати справу про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе Апеляційний суд Києва почав у січні 2006 року. Ця частина справи стосується виконавців злочину, а не його замовників і організаторів.

У вбивстві журналіста звинувачують трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України – Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича. Ще один звинувачуваний, колишній керівник цього департаменту МВС Олексій Пукач, перебуває в розшуку.
XS
SM
MD
LG