Доступність посилання

ТОП новини

В Україні розпочинається громадянська ініціатива на прославу митрополита УГКЦ Андрея Шептицького


Ініціатори просять людей різних національностей і віросповідань надсилати листи Папі Римському Бенедиктові XVI з проханням прискорити процес беатифікації Андрея Шептицького.

Редакція «Львівської газети», а також відомі українці Ніна Матвієнко, Євген Сверстюк, Левко Лук’яненко, Мирослав Попович, чимало інших особистостей просять людей різних національностей і віросповідань надсилати листи Папі Римському Бенедиктові XVI з проханням прискорити процес беатифікації Андрея Шептицького.

Вирізати лист-прохання чи скопіювати його можна зі сторінок «Львівської газети». Кожен може долучитись до громадянської ініціативи, щоб його голос почули у Римі.

Єпископ Української греко-католицької церкви Михаїл Гринчишин заявив Радіо Свобода, що для проголошення блаженним має статись чудо за посередництва митрополита Шептицького, і зараз один із таких випадків уже досліджують у США.

«Є строгі вимоги щодо чуда, має бути оздоровлення поважної фізичної недуги», – каже священослужитель.

Організатори громадянської ініціативи вважають: найважливіше, щоб Ватикан відчув ставлення самих українців до митрополита Шептицького.

«Митрополит Шептицький був далекоглядний. Він єдиний з митрополичого світу, хто прагнув об’єднання християн в Україні в єдину помісну церкву», – наголошує народна артистка України Ніна Матвієнко.
XS
SM
MD
LG