Доступність посилання

ТОП новини

Представники США і ЄС обговорюють сьогодні американські вимоги зміцнити заходи безпеки в обмін на безвізовий режим для всіх країн Євросоюзу


Тим часом деякі нові члени ЄС у двосторонніх переговорах зі США вже пішли на схожі поступки. Брюссель не забороняє таких двосторонніх домовленостей, але вимагає, щоб вони відповідали спільній візовій політиці Євросоюзу, яка була б однаковою для всіх країн ЄС.

Зустріч відбувається у Словенії, яка нині головує в Євросоюзі.

Європейська Комісія заперечує, зокрема, проти вимог про присутність на борту літаків, які летять до США й зі Сполучених Штатів або й лише пролітають над їхньою територією, працівників служби безпеки, про необхідність отримання попереднього електронного дозволу на безвізові подорожі до США і про надання американським спецслужбам розширеної інформації про пасажирів.

Тим часом деякі нові члени ЄС у двосторонніх переговорах зі США вже пішли на схожі поступки. Домовленості про майбутню участь в американській програмі винятку з візової повинності для короткотермінових поїздок до США минулого місяця підписала Чехія, вчора – Естонія і Латвія. Як очікують, завтра аналогічні домовленості укладуть Литва, Словаччина й Угорщина.

Брюссель не забороняє таких двосторонніх домовленостей, але вимагає, щоб вони відповідали спільній візовій політиці Євросоюзу, яка була б однаковою для всіх країн ЄС.

Нині громадяни лише 15 з 27 країн Європейського Союзу мають право відвідувати США без віз.
XS
SM
MD
LG