Доступність посилання

ТОП новини

Сергій Лавров: реалізація планів «втягування» України і Грузії до НАТО матиме «щонайтяжчі наслідки» для відносин Росії і США


Про це Росія вже застерегла американців під час нещодавніх переговорів у Москві, заявив міністр закордонних справ Росії.


Про це Росія вже застерегла американців під час нещодавніх переговорів у Москві, заявив міністр закордонних справ Росії.

За його словами, лінія на «механічне розширення НАТО» нагадує йому часи «холодної війни» і, на його думку, не лише не зміцнює, а й серйозно підриває безпеку в регіоні і в світі.

Лавров заявив про це в Тель-Авіві, де підписував у четвер російсько-ізраїльську угоду про скасування візового режиму.

Уже після згаданих російським міністром переговорів Президент США Джордж Буш, зустрівшись із грузинським колегою Міхеїлом Саакашвілі в Вашингтоні, висловив тверду підтримку Грузії на шляху до НАТО.

Очікують, що він може висловити схожу підтримку й Україні під час візиту до Києва напередодні саміту НАТО 2–4 квітня в Бухаресті.

Одне з питань, яке має розглянути цей саміт, – можливість надати Україні і Грузії План дій для членства в НАТО.

Матеріали до теми:

•&nbspПосол США в Україні: Володимир Путін не пропонував НАТО допомогу в Афганістані в обмін на відмову долучити Україну і Грузію до ПДЧ •&nbspУкраїна і Грузія можуть отримати на бухарестському саміті НАТО План дій, але не «для членства» •&nbsp Посол США: Росія не може заборонити Україні стати членом НАТО •&nbsp Десять країн НАТО домагаються надання Україні і Грузії Плану дій для членства – ДПА •&nbsp Відносини України з НАТО зміцнюються – головнокомандувач силами НАТО у Європі, генерал Бентц Креддок •&nbsp Генсек НАТО визнає, що консенсусу щодо України в Альянсі немає
XS
SM
MD
LG