Доступність посилання

ТОП новини

Франція може бойкотувати Олімпійські ігри в Пекіні


Таку можливість не виключив французький президент Ніколя Саркозі. Він закликав Китай визнати відповідальність за нещодавні події в Тибеті.

Таку можливість не виключив французький президент Ніколя Саркозі.

У вівторок він закликав Китай визнати відповідальність за нещодавні події в Тибеті.

Франція, як інші західні держави, закликає до припинення насильства в Тибеті, але досі відкидала бойкот Олімпіади в Пекіні, що має розпочатися у серпні.

В останні два тижні в Тибеті відбулися масові заворушення. Китайська влада їх придушила. Тибетський уряд у вигнанні оприлюднив дані про те, що під час цих подій загинули 135 осіб, понад 1300 – затримані китайською владою.

Натомість Китай заявляє, що загинули близько двох десятків людей, і звинувачує духовного лідера Тибету Далай-Ламу в підбуренні до протестів.

Далай-Лама звинувачення відкидає і каже, що готовий до діалогу з владою Китаю.

Матеріали до теми:

• Церемонія запалення Олімпійського вогню не обійшлася без протестів проти насильства в Тибеті • Тибет як «виклик сумлінню світу» • Протести тибетців у Китаї призведуть до міжнародного бойкоту Літньої Олімпіади? • Далай-Лама заявив, що може піти у відставку, якщо насильство у Тибеті не припиниться • У Тибеті масові арешти. За неофіційними даними, загинули близько 80 учасників протестів
XS
SM
MD
LG