Доступність посилання

ТОП новини

Постраждалі у Скнилівській трагедії вимагають повернути слухання справи щодо 4 генералів військово-повітряних сил до Львова


Голова громадської організації «Скнилівська трагедія»повідомив Радіо Свобода, що два дні тому суддя Військового апеляційного суду у Львові закрив виїзні засідання без пояснення. Він переніс справу в Київ, не заслухавши усіх постраждалих.

Під час олного з попередніх судових засідань
Голова громадської організації «Скнилівська трагедія» Стефан Козак повідомив Радіо Свобода, що два дні тому суддя Військового апеляційного суду у Львові закрив виїзні засідання без пояснення.

Виїзні засідання у Львові мали тривати до 28 березня. Однак суддя переніс справу в Київ, не заслухавши усіх постраждалих. Адвокат Володимир Кравчук каже, що чимало його підзахисних навіть не отримали повістки у суд. «Це помилка або пошти, що не доставила повістки, або суду, що не відправив», – зазначив він.

Громадська організація «Скнилівська трагедія» направила листи Президентові України, Генпрокурору, Голові Верховного Суду та Військово-апеляційному суду щодо порушень прав постраждалих, які не змогли дати свідчень у справі проти 4 генералів військово-повітряних сил Сергія Онищенка, Віктора Стрельнікова, Олександра Волошечка, Володимира Алексєєва. Організація вимагає перенести слухання назад у Львів.

Наступне засідання у справі 4 генералів, причетних до організації авіашоу в Скнилові, заплановане на 8 квітня у Київському Військовому апеляційному суді.

Прокурор просить суд позбавити генералів волі на 10 років. Однак постраждалі не вірять, що колишні керівники ВПС отримають такий термін.

У 2005 році Військовий апеляційний суд Центрального регіону у Львові оголосив вирок шести особам, в тому числі 2 пілотам СУ-27. Досі відбуває покарання лише перший пілот Володимир Топонар.

Скнилівська трагедія сталася 27 липня 2002 року. Тоді внаслідок падіння літака СУ-27 загинули 77 осіб, в тому числі 28 дітей. Півтисячі осіб визнали постраждалими.
XS
SM
MD
LG