Доступність посилання

ТОП новини

Українська делегація в Гонконгу: пошуки моряків на затонулому «Нафтогазі-67» не припинялися


Про це заявив заступник міністра транспорту Василь Шевченко. За його словами, водолази продовжують занурення, пошуки 15 зниклих безвісти членів екіпажу не припинені. 29 березня національна телерадіокомпанія Гонконгу повідомила про те, що пошуково-рятувальна операція припинена через ризик для життя водолазів. Крім того, повідомляється, що операція є вже не пошуково-рятувальною, а орієнтованою на підняття самого судна. В. Шевченко заявляє, що судно піднімуть лише після того, як всі члени екіпажу будуть знайдені. Президент України Віктор Ющенко висловив співчуття рідним та близьким загиблих членів екіпажу корабля «Нафтогаз-67».


Про це заявив заступник міністра транспорту Василь Шевченко, передав «5 канал».

За його словами, водолази продовжують занурення, пошуки 15 зниклих безвісти членів екіпажу не припинені.

29 березня національна телерадіокомпанія Гонконгу повідомила про те, що пошуково-рятувальна операція припинена через ризик для життя водолазів. Крім того, повідомляється, що операція є вже не пошуково-рятувальною, а орієнтованою на підняття самого судна.

У свою чергу, В. Шевченко заявляє, що судно піднімуть лише після того, як всі члени екіпажу будуть знайдені.

З моменту катастрофи пройшло вже сім днів. Зниклими безвісти залишаються 15 чоловік.

**

Рятувальники Гонконгу припинили пошук 15 моряків із затонулого «Нафтогазу-67»

Всіх їх вважають зниклими безвісти внаслідок аварії в Південно-Китайському морі. За повідомленнями мас медій, таке рішення було прийняте у зв''язку з тим, що подальше просування водолазів углиб судна є небезпечним.

Тепер влада Гонконгу має намір концентруватися на підйомі судна з морського дна.

«Нафтогаз-67» затонув минулої суботи. На його борту знаходилися 25 членів екіпажу, семеро з яких – шістьох українців і китайця врятували. Досі знайдені тіла трьох моряків, інші 15 чоловік вважаються зниклими безвісти. За минулий день група водолазів здійснила понад 50 занурень до судна, проте пошукову операцію ускладнювала сильна течія.

**

Раніше перший заступник голови Міністерства транспорту Василь Шевченко заявляв, що аварiйно-рятувальну операцiю не припинятимуть, доки є вiрогiднiсть, що на суднi перебувають живi люди.

Крім того, Україна має намiр залучити до операцiї водолазiв з iнших держав, зокрема з Сінгапуру.

Водночас міністр транспорту Йосип Вінський повідомив, що китайська сторона наразі не допускає українську делегацію на судно, причетне до аварії українського корабля. Це питання зараз вирішують з китайським посольством.

Раніше міністр заявляв, що в аварії українського корабля «Нафтогаз-67» може бути винне китайське судно, яке з ним зіткнулося.

Внаслідок катастрофи, яка сталася в Південно-Китайському морі сім днів тому, 15 моряків вважають зниклими безвісти, тіла трьох вже знайшли водолази. Сімох людей вдалося врятувати. Пошукові роботи наразі тривають.

Проте влада Гонконгу не виключає можливості припинення робіт через ризик для життя водолазів.

До того ж представник місцевої служби морського порятунку повідомив, що найбільший в Азії плавучий кран затримується і не зможе прибути цього тижня в акваторію Гонконгу. На прибуття спецтехніки очікували сьогодні.

**

Президент України висловив співчуття рідним та близьким загиблих членів екіпажу корабля «Нафтогаз-67»

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Із глибокою тугою сприйняв звістку про трагедію, що призвела до загибелі членів екіпажу корабля «Нафтогаз-67». Це гірка і непоправна втрата для нашої країни, для ваших родин, для всіх, хто знав цих мужніх людей, які загинули, до кінця виконуючи свій обов''язок», – йдеться у співчутті Президента. «Держава зробить усе необхідне, щоб підтримати вас у тяжку годину, надати всю належну допомогу», – наголосив глава держави.

«Сумую разом з вами, поділяю ваш біль і скорботу. Висловлюю вам щирі співчуття», – зазначив В. Ющенко.

Матеріали до теми:

• На місці катастрофи вертольота Мі-8 завершено пошуково-рятувальні роботи
XS
SM
MD
LG