Доступність посилання

ТОП новини

Міністр закордонних справ України впевнений, що Київ отримає План дій для членства в НАТО на саміті в Бухаресті


«Результат нам потрібен саме цього року, і, думаю, саме цього року ми отримаємо те, що просто нам потрібно», – заявив Володимир Огризко. Він нагадав, що План дій для членства – це не вступ до НАТО, а «найвища форма співпраці з НАТО, яка передує вступові». Також, за словами Огризка, «дуже серйозним зовнішньополітичним проривом для України» напередодні бухарестського саміту НАТО має стати візит до Києва президента США Джорджа Буша.

«Результат нам потрібен саме цього року, і, думаю, саме цього року ми отримаємо те, що просто нам потрібно», – заявив Володимир Огризко в суботу.

Він висловив сподівання, що Україна змогла переконати партнерів у НАТО, що «саме сьогодні і саме для України має бути ухвалене позитивне рішення»

Він також нагадав, що План дій для членства – це не вступ до НАТО, а «найвища форма співпраці з НАТО, яка передує вступові».

Також, за словами Огризка, «дуже серйозним зовнішньополітичним проривом для України» напередодні бухарестського саміту НАТО має стати візит до Києва президента США Джорджа Буша.

Як повідомив український міністр, у перебігу цього візиту мають підтвердити стратегічне партнерство між США й Україною, ухвалити «дорожню карту» співпраці між ними і підписати кілька угод.

Джордж Буш має прибути до України ввечері 31 березня, офіційна частина візиту відбудеться 1 квітня. Із Києва він вирушить до Бухареста.

Можливість надати Україні, а також Грузії План дій для членства в НАТО розглядатимуть, серед іншого, на саміті НАТО в столиці Румунії 2–4 квітня.

США і ще низка країн НАТО активно підтримують надання цим двом державам Плану дій; Німеччина, Франція і ще кілька країн проти цього. За повідомленнями, останні пропонують перенести питання про План дій для Києва і Тбілісі на саміт НАТО наступного року.
XS
SM
MD
LG