Доступність посилання

ТОП новини

НАТО пiдтвердить право України та Грузiї бути членами Альянсу незалежно від рiшення Бухарестського самiту – Яап де Хооп Схеффер


«Яке б рішення ми не ухвалили завтра щодо заявок Грузії і України на приєднання до ПДЧ – а це питання, безсумнівно, буде на порядку денному сьогоднішнього робочого обіду і завтрашньої Північноатлантичної Ради, – наше послання буде позитивним і однозначним: так, обидві країни мають своє місце у євроатлантичній інтеграції. Наші двері відчинені, і якщо країни відповідатимуть нашим стандартам, одного дня вони увійдуть у ці двері, якщо бажатимуть», – заявив у середу в Бухаресті Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер. У столиці Румунії стартував триденний саміт НАТО, на якому мають вирішити, чи надавати Україні та Грузії «План дій для членства в Альянсі.

Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер
«Яке б рішення ми не ухвалили завтра щодо заявок Грузії і України на приєднання до ПДЧ – а це питання, безсумнівно, буде на порядку денному сьогоднішнього робочого обіду і завтрашньої Північноатлантичної Ради, – наше послання буде позитивним і однозначним: так, обидві країни мають своє місце у євроатлантичній інтеграції. Наші двері відчинені, і якщо країни відповідатимуть нашим стандартам, одного дня вони увійдуть у ці двері, якщо бажатимуть», – заявив у середу в Бухаресті Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер.

У столиці Румунії стартував триденний саміт НАТО, на якому мають вирішити, чи надавати Україні та Грузії «План дій для членства в Альянсі.

Низка європейських країн, серед яких Німеччина та Франція, виступають проти інтеграції України та Грузії до НАТО. Плани Києва і Тбілісі викликають негативну реакцію і з боку Росії.

На саміт Північноатлантичного альянсу в Бухаресті з’їхалися керівники близько 60 країн, експерти, аналітики, які братимуть участь у конференціях в рамках самміту. Висвітлювати роботу Бухарестського самміту приїхала і рекордна кількість журналістів – близько 3500. В місті запроваджені безпрецедентні заходи безпеки.

Матеріали до теми:

•&nbspБухарест приймає найбільший самміт НАТО

•&nbspНімеччина закликає НАТО зважати на Росію в суперечці навколо Плану дій для України і Грузії •&nbspАрсеній Яценюк: Дiалог України з НАТО не має позначатися на вiдносинах мiж Москвою та Києвом •&nbspКерівник МЗС Росії: Подальша експансія НАТО на схід є штучною і абсолютно непотрібною •&nbspВід партнерства до союзництва? Візит Буша до України відбувся • Позиція США стосовно приєднання України та Грузії до ПДЧ непохитна •&nbspКонгрес США затвердив резолюцію про сприяння приєднанню України і Грузії до Плану дій щодо членства в НАТО •&nbspВізит Джорджа Буша до України – комуністи проти
XS
SM
MD
LG