Доступність посилання

ТОП новини

Міністри закордонних справ НАТО підтримають приєднання України до ПДЧ у грудні, вважає Володимир Огризко


Відповідаючи в Бухаресті на запитання кореспондента Радіо Свобода, міністр закордонних справ заявив: «Говорити з певністю про майбутнє важко, але ми зробимо все для того, щоб це рішення було позитивним саме в грудні...».

Відповідаючи в Бухаресті на запитання кореспондента Радіо Свобода, міністр закордонних справ заявив: «Говорити з певністю про майбутнє важко, але ми зробимо все для того, щоб це рішення було позитивним саме в грудні. Ми будемо зараз максимально інтенсивно працювати над нашим цільовим планом на цей рік. Це буде хороший результат і хороша підстава сказати, що ми виконуємо ПДЧ, тому що цей цільовий план є фактично Планом дій для членства, тільки в трошки скороченому вигляді».

У спiльнiй заявi, ухваленiй за пiдсумками сьогоднішнього засiдання Комiсiї «Україна-НАТО» представники Альянсу наголосили на необхідності проводити iнформацiйну кампанiю про НАТО в Україні. За словами Володимира Огризка, зараз починається серйозна робота з цього приводу.

Учасники саміту НАТО в Бухаресті вирішили перенести розгляд питання про приєднання України та Грузії до Плану дій щодо членства на грудень. Міністрам закордонних справ країн-членів НАТО доручили провести оцінку готовності країн приєднатися до ПДЧ і наприкінці цього року надати результати цієї оцінки.
XS
SM
MD
LG