Доступність посилання

ТОП новини

Власники «Арселор Міттал Кривий Ріг» не виконали чотири пункти договору купівлі-продажу підприємства


За висновками Фонду держмайна, зокрема, мова йде про недотримання інвестиційних та природоохоронних зобов’язань.

За висновками Фонду держмайна, зокрема, мова йде про недотримання інвестиційних та природоохоронних зобов’язань. За висновками фахівців ФДМУ, минулого року на підприємстві не провели реконструкцію коксових батарей та цеху сіркоочищення коксохімічного виробництва, що мало сприяти зниженню шкідливого впливу виробництва на довкілля.

Також компанія «Міттал Стіл», власник металургійного комбінату, не виконала соціальні зобов’язання і не спрямувала на поліпшення побутових умов працівників підприємства, як передбачалося, піввідсотка від суми реалізованої продукції.

За інформацією з прес-служби Фонду держмайна, порушення інвестиційних зобов’язань компанією–власником «Криворіжсталі» фахівці фіксували і під час попередніх перевірок, відтак Фонд наполягатиме на дотриманні всіх обіцянок, які власники давали щодо захисту навколишнього середовища і працівників підприємства.

Минулого року Фонд держмайна ставив в провину власника комбінату зволікання з відкриттям полігону для відходів виробництва, позаминулого – виявив недотримання зобов’язань щодо оплати праці на підприємстві.

ВАТ «ArcelorMittal Кривій Ріг» («Криворіжсталь) є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні. Підприємство повторно приватизували два з половиною роки тому. Його купив металургійний концерн «Міттал Стіл».
XS
SM
MD
LG