Доступність посилання

ТОП новини

Секретаріат Президента: Сюзанна Станік фактично визнала порушення при вступі на посаду судді


За словами представника Секретаріату, про це свідчить заява Станік щодо відкликання свого підпису під рішеннями КСУ за останні 4 роки. Водночас він наголосив, що чинне законодавство не передбачає можливості відкликання підписів суддями, а також перегляду рішень Конституційного Суду на таких підставах.

За словами керівника Служби представництва в судах інтересів Президента Руслана Кирилюка, про це свідчить заява Станік щодо відкликання свого підпису під рішеннями КСУ за останні 4 роки.

Водночас представник Секретаріату наголосив, що чинне законодавство, зокрема, закон «Про Конституційний Суд України», не передбачає можливості відкликання підписів суддями, а також перегляду рішень Конституційного Суду на таких підставах.

У листі до голови і суддів Конституційного Суду України Сюзанна Станік заявила, що тимчасово відкликає свої підписи під рішеннями КСУ від 3 квітня 2004 року і до 3 квітня цього року.

Минулого тижня Президент Віктор Ющенко вдруге звільнив Станік, скасувавши указ свого попередника Леоніда Кучми про її призначення на посаду судді.

Перед цим Ющенко звільняв Сюзанну Станік у травні минулого року «у зв’язку з порушенням присяги». Але згодом Президент поновив її за рішенням Верховного суду України.

Сюзанна Станік, зокрема, була доповідачем у справі про відповідність Конституції указу Президента про достроковий розпуск Верховної Ради i призначення позачергових виборів.
XS
SM
MD
LG