Доступність посилання

ТОП новини

Європейська Комісія встановила правила користування мобільними телефонами під час авіаперельотів у ЄС


Відтак авіакомпанії, які встановлять на борту своїх літаків внутрішню мобільну мережу і обладнання для зв’язку з землею, вже до кінця року зможуть запропонувати клієнтам мобільні послуги в польоті.

Від сьогодні в ЄС запроваджується єдиний стандарт, який дозволить пасажирам безпечно користуватись мобільними телефонами на борту літака.

Відтак авіакомпанії, які встановлять на борту своїх літаків внутрішню мобільну мережу і обладнання для зв’язку з землею, вже до кінця року зможуть запропонувати клієнтам мобільні послуги в польоті, але під час злету й посадки й на малих висотах мобільні телефони й далі треба буде вимикати.

У літаках, не обладнаних такою системою, користуватися мобільним зв’язком буде й далі заборонено. Німецька компанія «Люфтганза» вже заявила, що не збирається пропонувати послуги мобільного зв’язку на борту, бо розмови одних пасажирів заважатимуть іншим.

Такий зв’язок не підпадатиме під обмеження цін, встановлені в ЄС для наземного мобільного зв’язку. Комісар Єврокомісії з телекомунікацій Вівіян Редінґ застерегла операторів зв’язку від встановлення завищених тарифів на свої послуги для авіапасажирів.
XS
SM
MD
LG