Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні у Дніпропетровську презентували збірку афоризмів Олеся Гончара «Тайноцвіт» українською, англійською та німецькою мовами


Збірка «Тайноцвіт» – це третя книжка сентенцій, висловів та роздумів видатного українського письменника, дніпропетровського земляка Олеся Гончара.

Книжка вийшла у світ до 90-річчя українського письменника.

Упорядники збірки – місцеві науковці – та видавництво Національного гірничого університету присвятили «Тайноцвіт» дружині письменника Валентині Гончар.

Збірка «Тайноцвіт» – це третя книжка сентенцій, висловів та роздумів видатного українського письменника, дніпропетровського земляка Олеся Гончара. Упорядники кажуть, що відібрали найяскравіші афоризми, в яких «із надзвичайною схвильованістю автор передає свої щоденні враження, виливає свої болі, розмірковує над життям сучасної молоді, Батьківщини і планети в цілому».

Книжка адресована передусім студентам, учителям, викладачам, усім, хто любить і шанує рідне слово. Поряд з оригіналами афоризмів – переклади англійською та німецькою, що дасть можливість іноземним читачам ознайомитись з думками українського письменника, висловленими стисло і проникливо.

Увесь квітень у Дніпропетровську проходить під знаком вшанування пам’яті письменника-земляка. Сьогодні у місті відбуваються традиційні літературні читання, приурочені до дня народження автора «Собору».

Олесь Гончар народився 3 квітня 1918 року на околиці Катеринослава (нині – Дніпропетровськ). Відзначений двома державними преміями. Твори письменника перекладені 67 мовами світу.
XS
SM
MD
LG