Доступність посилання

ТОП новини

Хмарочос «Дубайська вежа» в Об’єднаних Арабських Еміратах став найвищою спорудою, створеною людьми


Сьогодні його висота перевищила 629 метрів. Архітектори «Дубайської вежі» наразі тримають у таємниці остаточну висоту споруди, але припускають, що на початку наступного року, коли завершиться будівництво, вона складатиме близько 900 метрів.

Сьогодні його висота перевищила 629 метрів – саме стільки має власник попереднього рекорду, телевізійна антена KVLY-TV, яка стоїть на розтяжках у штаті Північна Дакота в США.

Архітектори «Дубайської вежі» наразі тримають у таємниці остаточну висоту споруди, але припускають, що на початку наступного року, коли завершиться будівництво, вона складатиме близько 900 метрів.

«Дубайська вежа», або ж «Бурдж Дубай», що має на цей час 160 поверхів, у липні минулого року стала найвищим хмарочосом світу, побивши рекорд будівлі «Тайбей 101», розташованої в Тайвані, а по тому перевершила й найвищу доти самостійну споруду – телевежу CN Tower у Торонто в Канаді.

Тим часом повідомляють, що державна будівельна компанія ОАЕ планує створити споруду, яка перевершить рекорд дубайського хмарочоса, а Саудівська Аравія хоче встановити вежу висотою понад півтора кілометра у місті Джидда.
XS
SM
MD
LG