Доступність посилання

ТОП новини

Держсекретар США планує приїхати до Праги для підписання договору про розташування елементів американської системи ПРО в Чехії


За словами речниці посольства США, процедура підписання документа має відбутися «десь на початку травня». Договір дозволить Сполученим Штатам збудувати на території Чехії радар американської системи протиракетної оборони. США планують розмістити радар наведення системи ПРО в Чехії і 10 ракет-перехоплювачів на території Польщі, щоб мати захист від можливих нападів із боку окремих держав, зокрема, Ірану.

За словами речниці посольства США Вікторії Сілверман, процедура підписання документа має відбутися «десь на початку травня». З чеського боку документ підпише міністр закордонних справ Карел Шварценберґ. Точна дата підписання договору ще узгоджується.

Раніше чеська газета «Господажске новіни» повідомила, що договір може бути підписаний 5 травня, в річницю Празького повстання. Цього дня у столиці Чехії буде проходити конференція НАТО, присвячена протиракетній обороні, в якій візьме участь Кондоліза Райс.

Договір дозволить Сполученим Штатам збудувати на території Чехії радар американської системи протиракетної оборони.

Сполучені Штати планують розмістити радар наведення системи ПРО в Чехії і 10 ракет-перехоплювачів на території Польщі, щоб мати захист від можливих нападів із боку окремих держав, зокрема, Ірану.

Проти таких планів виступає Росія, яка вважає їх за загрозу своїй національній безпеці.

США відкидають ці заяви й запевняють, що нова система технічно нездатна протидіяти російським ракетам.
XS
SM
MD
LG