Доступність посилання

ТОП новини

Голова ФСБ Росії Микола Патрушев звинуватив іноземні неурядові організації у сприянні терористам


На засіданні російського Національного антитерористичного комітету Патрушев, який водночас є головою цього комітету, заявив, що деякі з неурядових організацій «надають інформаційну підтримку» міжнародним терористам на російській території. За словами директора ФСБ, ідеться про «ідеологічну обробку молоді» та про «вербувальну діяльність» у низці російських регіонів.

На засіданні російського Національного антитерористичного комітету в вівторок Патрушев, який водночас є головою цього комітету, заявив, що деякі з неурядових організацій «надають інформаційну підтримку» міжнародним терористам на російській території.

За словами директора ФСБ, ідеться про «ідеологічну обробку молоді» та про «вербувальну діяльність» у низці російських регіонів, у тому числі в Південному федеральному окрузі, до якого належить Північний Кавказ.

Патрушев повідомив, що влада в Росії має намір розробити «план інформаційної протидії тероризмові» і що до цього плану будуть залучені керівники найбільших російських ЗМІ.

На Заході вважають, що в Росії чиниться тиск на неурядові організації. У березні представник Держдепартаменту США з питань демократії та прав людини заявив, що в 2007 році в Росії «спостерігався відступ від принципів демократії і дотримання прав людини»; серед проблем він назвав «тиск на неурядові організації та обмеження для ЗМІ».
XS
SM
MD
LG