Доступність посилання

ТОП новини

«Опозиційний уряд»: В антиінфляційній програмі уряду Юлії Тимошенко домінують адміністративні заходи


Минулого місяця прем’єр Тимошенко заявила, що антиінфляційні заходи Кабміну наразі не приносять очікуваних результатів, але ситуацію з цінами врегулюють протягом півроку.

Як заявила міністр економіки тіньового уряду опозиції Ірина Акімова, умов для подальшого зниження росту інфляції нині не створюється, і до кінця року інфляційний показник може становити близько 20%.

За її словами, упродовж березня ріст споживацьких цін склав рекордну цифру – 26%.

«І ще сумніше для нашого населення те, що 80 відсотків з цієї цифри складає ріст ціни на продукти харчування. І це означає, що зараз тягар росту цін на сільськогосподарські продукти і проблеми інфляційних процесів вже лягають на плечі населення. Чи є на сьогодні умови, чи створюються вони урядом для того, щоб рівень інфляції до кінця року і в 2009 році починав знижуватись? Загальний висновок – ні, такі умови не створюються», – заявила Ірина Акімова.

На її думку, врятувати ситуацію може перегляд бюджетної політики, перегляд темпів соціальної допомоги, скорочення неефективних бюджетних програм, гнучкий обмінний курс валют.

Звітуючи про 100 днів діяльності свого уряду минулого місяця, прем’єр Тимошенко заявила, що антиінфляційні заходи Кабміну наразі не приносять очікуваних результатів, але ситуацію з цінами врегулюють протягом півроку.

У цьогорічному держбюджеті рівень інфляції закладений у межах 10%. За останній квартал цього року інфляція вже сягнула 9,7%.
XS
SM
MD
LG