Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко: Нафтогаз і Газпром погодили зауваження Кабміну до березневої угоди про газопостачання


Як повідомила Прем’єр-міністр, сторони, зокрема, погодили квоту поставок газу для дочірнього підприємства Газпрому в Україні. Тимошенко додала, що Нафтогаз України, як і передбачає угода, буде купувати весь імпортний газ на кордоні України й продавати його споживачам, а також дочірній структурі Газпрому. Прем’єр повідомила, що дочірнє підприємство Газпрому в Україні буде очолювати безпосередньо один із керівників російського холдингу, а не якісь «екзотичні особистості».


Як повідомила Прем’єр-міністр, сторони, зокрема, погодили квоту поставок газу для дочірнього підприємства Газпрому в Україні.

Тимошенко додала, що Нафтогаз України, як і передбачає угода, буде купувати весь імпортний газ на кордоні України й продавати його споживачам, а також дочірній структурі Газпрому.

Прем’єр повідомила, що дочірнє підприємство Газпрому в Україні буде очолювати безпосередньо один із керівників російського холдингу, а не якісь «екзотичні особистості».

За підсумками переговорів 12 березня Нафтогаз України і російський Газпром підписали угоду про розвиток відносин у газовій сфері. За угодою, з березня до грудня цього року в Україну поставлять газ центрально- і середньоазійського походження обсягом у майже 50 мільярдів кубометрів за ціною 179,5 доларів за тисячу кубометрів.

Згодом Кабмін затвердив цю угоду із зауваженнями й доручив Нафтогазові провести додаткові переговори з Газпромом із урахуванням цих зауважень.

Матеріали до теми:

• Уряд доручив Мінпаливенерго і «Нафтогазові» домагатися стабільної довгострокової цінової політики у газових переговорах з Росією • Мінпаливенерго не має інформації про реєстрацію в Україні дочірньої компанії російського «Газпрому» • Росiйський Газпром створив дочiрнє пiдприємство в Українi – повідомлення
XS
SM
MD
LG