Доступність посилання

ТОП новини

У відкритому в п''ятницю Музеї журналістики у Вашингтоні увіковічили пам’ять чотирьох загиблих кореспондентів Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа


Вигравіювані імена назавжди залишаться в історії журналістики. Ось ці імена: Оґулсапар Мурадова (Туркменистан), Хамаїл Мугсін Халаф (Ірак), Назар Абдулвагід аль-Раді (Ірак) і Алішер Саїпов (працював для узбецької редакції, був убитий в Киргизстані). Вони загинули у 2006-2007 роках, виконуючи повсякденну журналістську роботу. Всі вони залишили сім''ї, в яких виростали 11 дітей.

Вигравіювані імена назавжди залишаться в історії журналістики. Ось ці імена: Оґулсапар Мурадова (Туркменистан), Хамаїл Мугсін Халаф (Ірак), Назар Абдулвагід аль-Раді (Ірак) і Алішер Саїпов (працював для узбецької редакції, був убитий в Киргизстані). Вони загинули у 2006-2007 роках, виконуючи повсякденну журналістську роботу. Всі вони залишили сім''ї, в яких загалом виростали 11 дітей.

Президент нашої радіостанції Джефф Ґедмін високо оцінив діяльність убитих колег. Вони кожного дня, сказав президент, ризикували власним життям, і за право приносити правдиву, об’єктивну інформацію громадянам своїх країн вони заплатили цими життями. Дж. Ґедмін назвав їх героями журналістського фаху.

Меморіал журналістів «Newseum» відкрився в американській столиці в п''ятницю. «Newseum» - від англійського слова «news» - новини. Однак у цьому випадку об''єднали два слова - «news» і «museum», новини і музей.

Експонати музею присвячені сучасним ЗМІ і комунікації, історії журналістики. Музей включає 14 основних галерей. У головному залі розміщені величезні екрани, на яких транслюють репортажі з різних країн світу. Окремий зал присвячений висвітленню в пресі терактів 11 вересня 2001 року.

Відвідувачі музею можуть випробувати себе в ролі репортерів і фотографів.

Будівництво музею обійшлося в 450 мільйонів доларів.
XS
SM
MD
LG