Доступність посилання

ТОП новини

У Криму репатріанти відновили акції протесту


Сьогодні близько тисячі безземельних кримських татар знову пікетували Верховну Раду Криму. Сьогодні ж група репатріантів також у Києві розпочала пікетування Секретаріату Президента України, вимагаючи, щоб глава держави втрутився у земельні конфлікти в Криму.


Сьогодні близько тисячі безземельних кримських татар знову пікетували Верховну Раду Криму, повідомив кореспондент Радіо Свобода.

Вимоги репатріантів, як на всіх останніх акціях протесту – виділення землі для будівництва індивідуального житла. Вони стверджують, що кримська влада не виконує обіцянки, дані нею раніше, і за останні два роки ніхто з репатріантів не отримав у Сімферополі, Сімферопольському районі і на Південному узбережжі Криму жодної земельної ділянки.

Раніше голова Верховної Ради Криму Анатолій Гриценко заявляв, що кримським татарам буде виділено в околицях Сімферополя понад тисячу гектарів землі.

Сьогодні ж група репатріантів також у Києві розпочала пікетування Секретаріату Президента України, вимагаючи, щоб глава держави втрутився у земельні конфлікти в Криму.

Зараз у Криму проживає близько 270 тисяч кримських татар, які мають статус раніше депортованих громадян. Вони вимагають від влади відновлення своїх політико-правових, культурних і майнових прав, у тому числі – виділення землі для будівництва житла, на заміну відібраного під час депортації.

Матеріали до теми:

• Репатріанти знову під стінами Верховної Ради Криму • Земля в обмін на спокійний курортний сезон: чому репатріанти-«ініціативники» знову виходять на вулиці Сімферополя?
XS
SM
MD
LG