Доступність посилання

ТОП новини

Парламент перед тритижневою перервою


Тетяна Ярмощук Київ, 18 квітня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Останнє засідання перед тритижневою перервою. Чим завершать депутати парламентський тиждень? Яким має бути сьогоднішній порядок денний, і чи є щодо цього єдність у коаліції?

Що розглядати першим: програму діяльності уряду чи постанову щодо перевиборів мера Харкова та Харківської міськради? «Наша Україна – Народна самооборона» наполягає, щоб саме «харківське» питання парламентарі розглядали першим. Представники ж Блоку Юлії Тимошенко мають іншу думку. «Питання щодо проведення дострокових виборів у Харкові сьогодні є не на часі, і воно тільки підбурює парламент задля блокування його роботи Партією регіонів», – сказав бютівець Валерій Писаренко в інтерв’ю Радіо Свобода.

Регіонали хочуть спочатку узаконити Кабмін

Регіонали ж наполягають, що першим питанням Верховна Рада має розглянути сьогодні законопроект про Кабмін. «Регламент передбачає, що не можна ставити до порядку денного питання, і тим більше їх розглядати, якщо не завершений розгляд попередніх питань. Зараз парламент має завершити розгляд проекту закону про Кабмін у другому читанні та проголосувати за нього», – зазначив Юрій Мірошниченко.

В успішність сьогоднішнього парламентського дня не вірить і Голова Верховної Ради. Про це він заявив напередодні, додавши при цьому, що зробить усе, щоб помирити політиків: «У мене великі сумніви, що в останній робочий день парламент запрацює. Але я зроблю все, щоб помирити політичні сили, хоча у них зараз непримиримі питання».

Починаючи з понеділка, Блок Юлії Тимошенко та «Наша Україна» не можуть узгодити свої позиції. Спочатку каменем спотикання стало бажання БЮТу створити конституційну комісію, далі нунсівці захотіли першим голосувати законопроект про Кабмін, тепер же коаліціянти з’ясовують нові суперечності.
XS
SM
MD
LG