Доступність посилання

ТОП новини

Папа Римський Бенедикт XVI прочитав молитви під час жалобної церемонії на місці терактів 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку


У церемонії взяли участь родичі загиблих і ті, кому вдалося врятуватися 11 вересня, коли, захоплені терористами літаки врізалися в хмарочоси Всесвітнього торгового центру.


У церемонії взяли участь родичі загиблих і ті, кому вдалося врятуватися 11 вересня, коли, захоплені терористами літаки врізалися в хмарочоси Всесвітнього торгового центру. Загинули тоді майже три тисячі осіб.

Папа Римський Бенедикт XVI у неділю завершив 6-денний візит до Сполучених Штатів

Напередодні, у суботу, понтифік виступив перед 30-тисячною молодіжною аудиторією на околиці Нью-Йорка. Папа римський закликав молодих людей цінити свободу, розповівши про небезпеку тоталітаризму на прикладі своєї юності.

«Моя власна юність була знівечена зловісним режимом, який вважав, що знає відповіді на усі питання. Його вплив зростав, він проник до шкіл і громадських установ, у політику і навіть релігію, допоки не була повністю визнана його жахлива суть. Цей режим відкинув Бога, і тому став ворогом істини і добра», – сказав Бенедикт XVI (мирське ім’я – Йозеф Ратцінгер).

Юність Йозефа Ратцінгера пройшла в нацистській Німеччині. Він був змушений витупити до Гітлерюґенд (молодіжної нацистської організації) і наприкінці Другої світової війни був призваний до військ протиповітряної оборони.
XS
SM
MD
LG