Доступність посилання

ТОП новини

Дочірній компанії російського Газпрому надали ліцензію на постачання газу промисловим споживачам України


Національна комісія регулювання електроенергетики України видала цю ліценщію на сьогоднішньому засіданні терміном на 5 років.

Національна комісія регулювання електроенергетики України видала цю ліценщію на сьогоднішньому засіданні терміном на 5 років.

Як повідомив директор компанії «Газпромзбут Україна» Анатолій Подмишальський, постачання газу промисловим споживачам планують почати 1 травня.

На сьогодні компанія формує список споживачів, яким постачатиметься газ. Серед них будуть підприємства хімічної, металургійної, а також гірничо-збагачувальної промисловості.

Директор «Газпромзбут Україна» пояснив, що компанія купуватиме в «Нафтогазу України» імпортний середньоазійський газ, який постачає на кордон України компанія «РосУкрЕнерго».

Минулого місяця Газпром і Нафтогаз підписали Угоду про розвиток відносин у газовій сфері. За цими домовленостями, з цього року дочірня компанія Газпрому щороку здійснюватиме прямі постачання газу промисловим споживачам України в обсязі 7,5 мільярдів кубометрів.

Раніше газ промисловим споживачам України постачало спільне підприємство Нафтогазу і РосУкрЕнерго – УкрГаз-Енерго.
XS
SM
MD
LG