Доступність посилання

ТОП новини

Православні і греко-католики святкують Великдень


Це найважливіше християнське свято, коли християни святкують Воскресіння Ісуса Христа. Згідно з Новим заповітом, Спаситель воскрес на третій день після смерті на Хресті в спокутування людських гріхів. Ця євангельська подія знаменує перемогу Господа над гріхом і смертю і початок буття нового світу, спокутного Ісусом Христом. У православних і греко-католицьких храмах у ніч із суботи на неділю відбулися урочисті Великодні богослужіння. Великдень називають також Пасхою. Разом із православними і греко-католиками Великдень святкують також інші Церкви східних обрядів, такі, як Вірменська.


Це найважливіше християнське свято, коли християни святкують Воскресіння Ісуса Христа.

Згідно з Новим заповітом, Спаситель воскрес на третій день після смерті на Хресті в спокутування людських гріхів. Ця євангельська подія знаменує перемогу Господа над гріхом і смертю і початок буття нового світу, спокутного Ісусом Христом.

У православних і греко-католицьких храмах у ніч із суботи на неділю відбулися урочисті Великодні богослужіння.

Із дня Великодня і до свята Вознесіння Господнього, яке святкується на сороковий день після Великодня, віруючі вітають один одного словами: «Христос воскрес! – Воїстину воскрес!»

Після великоднього богослужіння віруючі розговляються (припиняють піст) освяченими напередодні паскою і крашанками.

Великдень називають також Пасхою, за грецькою назвою юдейського свята Песах, на перший день якого, за Євангелієм, сталося Воскресіння.

Разом із православними і греко-католиками Великдень святкують також інші Церкви східних обрядів, такі, як Вірменська.

Католицька і більшість протестантських Церков обчислюють дату святкування Великодня за іншим принципом. Цього року вони святкували Великдень 23 березня.
XS
SM
MD
LG