Доступність посилання

ТОП новини

ООН створює робочу групу для подолання продовольчої кризи


Про це заявив генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун під час зустрічі з головами агенцій ООН у Берні в Швейцарії. А президент Світового банку Роберт Зелік повідомив, що голод і недостатнє харчування стають причиною смерті понад 3 із половиною мільйонів дітей щорічно.

Про це заявив генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун під час зустрічі з головами агенцій ООН у Берні в Швейцарії.

А президент Світового банку Роберт Зелік повідомив, що голод і недостатнє харчування стають причиною смерті понад 3 із половиною мільйонів дітей щорічно.

«За нашими оцінками, майже 100 мільйонів людей опинились на межі бідності через зростання цін впродовж останніх 2 років. Це не природне лихо, в цьому немає нічого природного. Але для мільйонів людей це лихо», – сказав керівник Світового банку.

Водночас генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун повідомив, що Організація вживатиме довготермінових заходів для подолання проблеми – насамперед, ліквідує нестачу у фінансуванні Світової продовольчої програми у розмірі понад 750 мільйонів доларів.

А Продовольча і сільськогосподарська організація ООН надасть фермерам у найбідніших країнах насіння майже на 2 мільярди доларів.
XS
SM
MD
LG