Доступність посилання

ТОП новини

Путін обгороджує Медведєва стіною. Ситуація в Абхазії стане першим іспитом для Дмитра Медведєва (Огляд європейської преси)


Василь Зілгалов Прага, 5 травня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – У європейських газетах цього понеділка переважають російські теми – це пов’язане з очікуваннями наслідків рокіровки на російській політичній сцені, яка станеться 7 травня. Чимало оглядачів вважають, що з переходом на посаду прем’єра Володимир Путін потягне з собою в російський Білий дім не лише своїх людей із Кремля, але й значну частину повноважень президента. Газети також ставлять запитання, як складе свій перший зовнішньополітичний іспит щодо Грузії новий президент Росії Дмитро Медведєв.

Австрійське видання «Дер Штандард» вважає, що й після переходу на посаду прем’єр-міністра Володимир Путін залишиться господарем Росії. Газета зауважує, що такого в історії Росії ще не було. 7 травня в Андріївському залі Кремля зустрінуться два президенти: той, що нібито відходить, але буде й надалі керувати країною, і новий глава Кремля, який змушений буде віддати частину своїх повноважень новому прем’єрові. «Дер Штандард» наводить думки експертів про те, що «Путін обгороджує Медведєва стіною», не даючи йому створювати свій апарат.

Швейцарська «Ле Тан» прогнозує після 7 травня початок нової війни між кремлівськими кланами. Ця газета вважає, що основна боротьба розгорнеться між російськими «силовиками» і економічними «лібералами», до яких залічують і Дмитра Медведєва.

«Москоу Таймз» вважає, що першим зовнішньополітичним тестом для Дмитра Медведєва буде Грузія. Газета стверджує, що криза довкола Абхазії і Південної Осетії перевірить лідерство Медведєва у закордонних справах. Він буде змушений, як пише «Москоу Таймз», виявити силу і довести, що зможе захищати інтереси Росії не менш завзято, як його попередник. Газета також вважає, що ця криза могла бути організована Москвою, щоб завадити Медведєву у пошуку кращих варіантів щодо перших кроків у зовнішній політиці та його можливого зближення із Заходом відразу ж після інавгурації.

А лондонська «Ґардіан» переймається долею 50 тисяч уболівальників англійських футбольних гігантів «Манчестер Юнайтед» і «Челсі», які мають намір уболівати за свої клуби на фінальному матчі чемпіонату Європи з футболу у фіналі Ліги чемпіонів, який відбудеться в Москві. Одна лише дорога до Москви коштує 1200 фунтів, а ще потрібні віза та запрошення чи резервація готелю. Пропозиції туроператорів вже сягають 10 тисяч доларів за поїздку.
XS
SM
MD
LG