Доступність посилання

ТОП новини

Щонайменше 15 тисяч осіб загинули у М’янмі внаслідок тропічного циклону Нарґіс


Державне телебачення М’янми, раніше відомої як Бірма, повідомило, що дві третини усіх жертв припадає на місто Боґале. Військовий режим М’янми заявив про готовність приймати міжнародну допомогу у зв’язку з гуманітарною катастрофою, яку спричинив циклон Нарґіс.


Дві третини жертв припадають на місто Боґале, повідомило державне телебачення.

Тисячі людей вважають зниклими безвісти.

Українське Міністерство закордонних справ наразі не має інформації щодо наявності громадян України серед постраждалих від циклону.

Військовий режим М’янми заявив про готовність приймати міжнародну допомогу у зв’язку з гуманітарною катастрофою, яку спричинив циклон.

Міжнародні гуманітарні організації вже терміново почали надсилати до М’янми продукти харчування і питну воду.

За даними ООН, сотні тисяч жителів М’янми залишилися без даху над головою, електрики та водопостачання.

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун заявив: «Я дуже співчуваю мешканцям М’янми, які зазнали удару циклону. Об''єднані Нації зроблять усе можливе, щоби надати термінову гуманітарну допомогу. Через недостатню інформацію ми не знаємо достеменно, які справжні масштаби руйнувань і жертв».


Тим часом перша леді США Лора Буш звинуватила військовий режим М’янми в тому, що він не попередив належним чином населення країни про наближення буревію.

Лора Буш, яка не раз засуджувала порушення прав людини в М’янмі, закликала військову хунту прийняти від Сполучених Штатів та інших країн гуманітарну допомогу.

Циклон виник у Бенгальській затоці і пройшов територією п’яти провінцій М’янми. Він пошкодив шляхи, лінії електропередач, телефонний зв’язок, мережу водопостачання, зруйнував близько 20 тисяч будівель.

Тим часом влада країни заявила, що перший за майже 20 років конституційний референдум, запланований на вихідні, все одно відбудеться.
XS
SM
MD
LG